Internat og fritid

Internat

BÜtlivÅ bo på internat er hverken som å bo hjemme eller på hybel. Du er hjemmefra, men ikke alene.

Skulle du bli syk vil både medelever og ansatte høre innom hvordan det går. Tilsynslærer er med under måltidene, er på skolen om ettermiddagen og kvelden, og kan nås med noen tastetrykk på telefonen.

Forskjellige rom

Internatene på skolen er ulike, noen nye og noen gamle. Noen rom er enkle, andre rom er doble. Skolen har et begrenset antall enerom. Derfor må alle regne med å måtte bo på dobbeltrom i minst ett av årene på Lundeneset. En del Vg2-elever og enkelte Vg3-elever må også bo på dobbeltrom.

Vaske klær, ganger og rom

Klær kan du vaske på en av elevvaskemaskinene. Bruk av vaskemaskinene er inkludert i prisene for å bo på internatet. Elevene får med jevne mellomrom ansvar for å vaske gulvet og holde orden på stua/kjøkkenet på internatet og å ha kjøkkenetjeneste. Elevene må også regne med å måtte rydde og vaske egne rom.

Måltider – hver dag

Hver dag får du frokost, middag og kvelds i matsalen. Til lunsj settes det fram gryn og melk, som et alternativ til dem som ikke har smurt niste. Middagsmenyen kan du lese på nettsidene våre.

Priser

Internatprisene varierer for enerom og dobbeltrom. Nøyaktige priser finner du her.

Regler

Skolen har eget reglement for internatet. Dette er nødvendig for at det skal fungere å bo sammen ca 170-180 elever.  De som jobber på Lundeneset bryr seg om deg. Hver elev har sin egen kontaktlærer. Kontaktlæreren har et særlig ansvar for at du trives og har det bra. Mange i personalet bor på skolen, og du vil treffe dem også på ettermiddag og kveldstid.

På fritida

KRISTNE TILBUD

Torsdagsmøter

Hver torsdag kl.20.20, ofte med en taler utenfra skolen. Guds ord, sang og musikk.

Ti-på-ti-møte

Hver søndag kl.21.50. Kort kveldsandakt med sang og deling av Guds ord.

Bibelgrupper

Annenhver mandag fra 20.30 – 22.00 (ca). En gruppe består av om lag 9 personer og møtes hjemme hos en i personalet. Her blir det godt fellesskap, anledning til å spørre om det du lurer på og kanskje noe å bite i.

Barne- og ungdomsarbeid

Engasjer deg i kristent arbeid utenfor skolen på fritiden! Du kan være med på søndagsskole, leirer, drive allidrett, konfirmantgrupper e.l. Utfordrende, givande og lærerikt! Skolen driver et organisert teamarbeid som gir deg mulighet til å bli med på et fast team og delta på barne- og ungdomslag i området.

IDRETT

Treningsrom

Fra begynnelsen av skoleåret gis det tilbud om å kjøpe tilgang til treningsrommet. Dette er meget godt utstyrt. Blir brukt i gymtimer og på fritiden.

DSCF2621Gymsal

Åpen for alle stort sett hver dag. Her kan du spille fotball, volleyball, innebandy – det meste.

Kunstgrasbane

Flott bane med flomlysanlegg, rett nedenfor 100-internatet.

Ut i naturen!

Like ved skolen finner du flotte turmuligheter i fjellet. Ta deg en tur til Skaret, Kåtanuten, Hovdanuten eller innover heiene. Røldal skisenter og Svandalen skisenter ligger begge bare ein god times biltur unna. God tur!

Fotball

Egne fotballag for gutter og jenter. Guttelaget er med i serien (spiller for Ølen IL).

MUSIKK

Musikkrom

Fra begynnelsen av skoleåret gis det tilbud om å kjøpe tilgang til musikkrommet. Her finner du piano, trommer, bass, el-gitar og akustisk gitar, samt lydutstyr og diverse noter.

Russekor

Russekoret har i løpet av året opptreden på skolen og som regel en litt lengre russeturné.

ANNET

Hobbygruppe

Annenhver tirsdag etter kveldsmat. Tegn, mal, sy, strikk, klipp og lim! Hobbyrommet er koselig og utstyrt med kjøkkenkrok.

Vestibylen i gymbygget

Bordtennis- og biljardbord.

Biblioteket

Har sofagrupper som du kan bruke om du lese aviser/bøker eller gjøre skolearbeid.  Du finner noe for enhver smak her, både aviser, blader, fag- og skjønnlitteratur, og filmer. Skulle du ikke finne det du ønsker, kan biblioteket bestille inn bøker på fjernlån. Biblioteket er selvbetjent etter skoletid, og du bruker elevkortet for å registrere lån.

Kaffikroken

Trivelige sofagrupper og sosialt samlingssted ved matsalen. Her finner du spill og kaffemaskin.

Kafé og andre miljøtiltak

Miljøavdelingen steller gjerne til kafé, quiz eller annet kos i matsalen.

IMG_1890Russearrangement

Mellom annet skolebryllup, talentkveld, Grand Prix, cuper, ”eldretreff” og basar. De fleste arrangementene skjer i helgene.

Strand- og kaiområde

Nydelig område med grillplass og sittegrupper. Her kan du bade, låne kano eller robåt.

Internatlivet

Hvert internat har ei stue med kjøkken. Tiden går òg forunderlig fort når en bare sitter og prater på et rom over en kopp kaffi. Ellers er Ølen sentrum 10 min (med bil) unna, og Haugesund om lag 45 min. I Ølensvåg finner du Kiwi, Cirkel K, Europris og litt til, hit kan en gå på en halvtimes tid.