Søke på Lundeneset

Lundeneset er en vanlig videregående skole, men er mye mer samtidig. De fleste elevene bor på internata, og opplever et fellesskap som preger dem resten av livet.

Lundeneset er en kristen skole. Skolen er eid og drevet av Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM), en av de største misjonsorganisasjonene i Europa. Du trenger ikke være kristen for å gå på Lundeneset, men du kommer til å merke at mange andre er det; bl.a. gjennom skolesamling hver dag, kristendomsopplæring eller hvis du blir med på frivillige kveldsmøter eller bibelgrupper.

Skoledagen varer fra 0800 til 1525. Utover ettermiddagen er det middag og leksetid før kveldsmat klokka 1930. Etter kveldsmat er det «ett eller annet» de fleste kveldene i uka; møter, bibelgrupper, volleyball, fotball, hobbygruppe eller ulike russearrangement.

På Lundeneset er det en rekke tilbud og muligheter som gjør at du kan få en spennende fritid. Skolen ligger ved både sjø og fjell, i tillegg til at vi har gymsal, sandvolleyballbane, styrkerom, musikkrom, datarom, robåter, kunstgrasbane og så videre. Mulighetene er der – det er bare å ta dem i bruk! Ved skolestart reiser alle på sammenristningsturer, slik at vi kan bli raskt kjent med hverandre.

Tidligere elever forteller at tida på Lundeneset ga dem venner for livet. Samholdet på internata og aktivitetene de var sammen om, gjorde at de nå har Lunde­nes­venner nesten overalt i Norge. Mange tidligere elever holder også sammen gjennom studietida.

Det er ingen som tjener penger på å drive Lundeneset. Skolen får statsstøtte til selve undervisningen, men resten av driften dekkes gjennom gaver og elevbetaling. Hvert år får skolen mellom en halv og en hel million kroner i gaveinntekter.

Søknadsfristen for å være med i førsteopptaket er 1. mars, men vi tar i mot søknader helt frem til skolestart.

Grunnen til at skolen drives er at vi har lyst å gi deg muligheten til å bli kjent med Jesus, samtidig som du får god opplæring i et trivelig miljø. Velkommen!

Viktig informasjon

Før du går i gang med søknadsprosessen kan det være lurt å lese gjennom følgende:

SEND DIN SØKNAD TIL LUNDENESET HER!