Julekonsert

Årets julekonsert gikk av stabelen i går kveld, og med den ble julen for alvor sunget inn.
Det nye i år var at konserten ble streamet, slik at både elever i andre rom, men også alle som ville i de tusen hjem kunne følge med.

Elevene stod bak så godt som alle oppgaver på julekonserten, og omtrent alt av forberedelser er gjort på fritiden. Gjennomføringen må kunne sies å være en stor suksess fra ende til annen, og vi har tatt en prat med flere av de involverte.

Daniel Sørskår fra første klasse IT og medieproduksjon, håndterte ett av kameraene som var i sving under konserten i går.

– Jeg filmet, og så var jeg med på opprigging.

Gjorde dere alt dette på fritiden?

– Vi har lært om dette på skolen, jeg og Mathea Naustvik fra 1IM, siden det er nytt pensum på medielinja i år. Så det er gøy å prøve det ut i praksis! Men det var på fritiden ja. Markus (russ i år, red. anm.) spurte om jeg ville være med, og så ble jeg med.

Da jeg satt i salen i går, synes jeg at jeg hørte såvidt stemmen til Mathea fra noen øreklokker. Hva var det?

– Mathea hadde regi og fortalte oss på øret hvilket kamera som snart skulle brukes, og da måtte vi passe på å ikke bevege noe særlig på kameraene. Og så ga hun beskjed til Sander Kjølvik 1SR som kontrollerte hvilke kamera som ble vist i streamen.

Det høres veldig gøy ut. Men du ble ikke nervøs da?

– Det er veldig gøy! Jeg var ikke nervøs, men så blir ikke jeg så fort nervøs heller. Jeg tror Mathea var litt mer nervøs, siden hun hadde regien.

Hva synes du om det å være med på et sånt arrangement som dette da?

– Jeg liker godt å være med å stå bak noe, arrangere noe større. Og å prøve ut i praksis det vi lærer på skolen.

Ragnhild Kallestad 3PB, Malene Arnesen 1IM og Klara Malene Fredly 1SR var tre av dem som opptrådte med sang. Vi tok en prat med dem backstage like etter konserten.

Var dere spente før konserten?

– Ja, veldig! kommer det høyt og samstemmig fra alle tre.

Men det var mye mer behagelig enn jeg trodde. Jeg var veldig nervøs før, men det gikk veldig fint, sier Klara Malene. Alle nikker. Det gikk egentlig bra! utfyller Malene.

– Det var veldig kjekt, og folk i salen var liksom veldig på og smilte, så det var veldig gøy, fortsetter Ragnhild.

Nå ble jo dette streamet, og det var jo veldig mange som så konserten som ikke går på Lundeneset også? Var det noe dere tenkte over?

– Ja, jeg så det var hundreogtjuefem streamer, eller noe sånt, da jeg var inne, forteller Ragnhild. Og jeg tenkte bare: «Hjelp!» Men jeg tenkte ikke over det da jeg sto der, bare litt på forhånd.

– Jeg synes det er veldig kjekt i etterkant, sier Klara Malene. For da kan vi som deltar få se det, og så kan jo foreldrene hjemme også se det.

Ragnhild fortsetter.

– Vi som har planlagt dette har brukt mye tid og har planlagt det godt. Vi har hatt mye øvelser denne uka. De siste tre dagene har gått veldig mye til øvelse.

På fritiden?

– På fritiden, ja. Og så hadde vi generalprøve idag. Så det har vært en del arbeid. Og mye teknisk arbeid.

– Vi er veldig fornøyde, avslutter Ragnhild.

Det samme må artikkelforfatter si. Undertegnede måtte til tider legge kameraet til side, lukke øynene og bare ta inn den nydelige sangen som ble fremført. Vi på skolen er utrolig stolte av elevene som har bidratt til en så flott julekonsert, som ikke bare nådde ut til skolen i år, men som via streamen også nådde ut til familie og venners stuer og hjem.

Hvis du gikk glipp av livestreamen, og har lyst å se konserten i opptak, så finnes den å se her.

Tekst og foto: F. Sunnhordvik

 

Publisert av
Fredrik B. Sunnhordvik 2020-12-11 12:49:25

Merker
2020-2021
,
Skolestart
Del denne siden